5. Sınıf Ada Yayıncılık Fen Bilimleri Hava ve Sudaki Direnç Cevapları

5. Sınıf Ada Yayıncılık Fen Bilimleri Hava ve Sudaki Direnç Cevapları
5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Ada Yayıncılık 3. Ünite Kuvvetin Ölçülmesi ve Sürtünme Sayfa 68, 69, 70 Hava ve Sudaki Direnç Etkinlik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

5. Sınıf Ada Yayıncılık Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 69 Cevabı

Dizinize kadar suya girip yürüdüğünüzde hareketinizin kısıtlandığını fark ettiniz mi? Su ortamında hareketi zorlaştırıcı bir kuvvet var mıdır?

Evet su ortamında hareketi zorlaştırıcı bir kuvvet vardır. Bundan dolayı suya girip yürüdüğümüz zaman hareketlerimiz kısıtlanır.

Soruları Cevaplayalım
Silgilerin aynı mesafeyi su ve hava ortamında farklı sürelerde geçmelerinin sebebi ne olabilir?

Cevap: Suya atılan silginin, şişenin dibine daha geç ulaşmasının sebebi su direncidir. Sudaki cismin hareketini zorlaştıran kuvvet su direncidir

Su, niteliği bakımından havadan farklı bir ortama mı sahiptir? Neden?

Cevap: Su direnci de suyun uyguladığı bir sürtünme kuvvetidir. Su havadan daha yoğun olduğu için havadan daha fazla kuvvet uygular.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.