5. Sınıf Ata Sosyal Bilgiler Sayfa 164 Cevapları

5. Sınıf Ata Sosyal Bilgiler Sayfa 164 Cevapları
5. Sınıf Ata Yayıncılık Sosyal Bilgiler Sayfa 164 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Aşağıdaki haberi okuyunuz. Haberle ilgili soruları cevaplayınız.

KOCAELİ TİCARETİN KAVŞAK NOKTASI
… Son 6 ayda Kocaeli'de açılan şirket sayısı %4 arttı. Bu ilden yapılan ihracat ise %39 arttı. Son 10 yılda Türkiye’nin en büyük 1.000 şirketi içerisinde Kocaeli’den 64 şirketimiz var. Ticaret Bakanı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kocaeli, bulunduğu coğrafi konum itibarıyla, bir sanayi ve limanlar kenti olması sebebiyle ticarette gelişme sağlayarak Türkiye’nin gelişimine katkı sağladı.”

1. Kocaeli’nin gelişmesinde ulaşımın etkisi olmuş mudur?

Cevap: Kocaeli, bulunduğu coğrafi konum itibarıyla, bir sanayi ve limanlar kenti olması sebebiyle bence ulaşım bakımından gelişmiştir bu durum da kentin gelişmesini sağlamıştır.

2. Sizin yaşadığınız yer ulaşım açısından nasıldır? Bu durum yaşadığınız yerdeki ekonomik hayatı nasıl etkiliyor?

Cevap: Ben de liman kentinde yaşıyorum. Burada deniz olduğu için turizm gelişmiş bu da ekonomik hayatın zengin olmasını sağlamaktadır. Bundan dolayıdır ki yaşadığım yerin ekonomiye olumlu etkilerinin olduğunu söyleyebilirim.

42
114
337
54
36
41
256
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.