5. Sınıf SDR Dikey Fen Bilimleri Sayfa 120 Cevapları

5. Sınıf SDR Dikey Fen Bilimleri Sayfa 120 Cevapları
5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Fen Bilimleri Sayfa 120 Işığın Yansıması Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru 1: Aşağıdaki görsellerde durgun sudaki kuşun ya da ayna karşısındaki çocuğun kendilerini net görebilmelerinin sebebi nedir (Görsel 5.5)

Cevap: Durgun sudaki kuşun ya da ayna karşısındaki çocuğun kendilerini net görebilmelerinin sebebi yansıma özelliğidir. Durgun bir suda yansıma özelliği iyi bir seviyededir. Aynada yansıma görevi görmektedir. Bu nedenle net görebilmektedirler.

Soru 2: Işık tüm yüzeylerden yansır mı?

Cevap: Işık bütün yüzeylerden yansıyabilir. Işık madde ile karşılaştığında birçok biçimde etkileşir. Yansıma da bunlardan birisidir. Işığın yansıtıcı bir yüzeye çarparak yön değiştirmesi ve geldiği ortama geri dönmesi durumuna yansıma adı verilir.  

Işığın yayılması sırasında ışık kaynağından çıkan ve ışığın yolunu belirleyen en ince ışık demetine ışık ışını denir. Işık kaynağından çıkan veya parlak bir yüzeyden yansıyan ışık, ışık ışını denilen düz (doğrusal) bir çizgiyle gösterilir. Işığın yayılma ve ilerleme yönü gösterilirken de düz (doğrusal) çizgi üzerine ok işareti konur.
Işık kaynağından çıkan ışık ışınlarının saydam ortamlarda hareket ederek herhangi bir yüzeye çarpıp geldiği ortama geri dönmesineyansıma denir. Yansıma olayında ışığın hiçbir özelliği (rengi, hızı, frekansı) değişmez. Sadece hareket yönü değişir.

Kaynak:Eğitim Sistem

42
32
17
17
21
17
26
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.