6 Bin Öğrencinin LYS Belgesi Kayıp!

6 Bin Öğrencinin LYS Belgesi Kayıp!
“Başvurunuz başarıyla tamamlanmıştır” onayını almasına rağmen yaklaşık 6 bin adayın “Sınav Giriş Belgesi”ni alamadıkları iddia edildi.

Bu öğrenciler dün seslerini duyurmak için Ankara’da Güven Park’ta oturma eylemi yaptı. Öğrenciler;

“LYS’lere girmeye hazırlanıyorduk. Başvurumuzda bir sorun yoktu. Ancak Sınav Giriş Belgeleri’nin ÖSYM’nin sitesinden yayımlandığı gün adımıza bu belgelerin çıkmadığını gördük. Derdimizi ÖSYM’ye anlatmaya çalışıyoruz ama sesimizi duyuramıyoruz” dedi.

Öğrenciler son bir yıldır sınavlara hazırlandıklarını anlatarak;

“Bunca emeğin boşa gitmesinin sorumlusu kim? ÖSYM’nin sisteminde hata varmış, bazı adaylar bu sorunları yaşıyor. Bazı arkadaşlarımız da ilk gün giriş belgelerini görememiş ama ertesi gün baktıklarında sistemden almışlar. Bize ise belge verilmiyor” dedi.

Bu arada CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Gök, “İşlemlerini başarıyla tamamladıkları bilgisini sistemden gören adaylar nasıl oluyor da sınava giriş belgelerini alamıyor. ÖSYM’nin sitesinde hata olduğu söyleniyor. Bu gençlerin durumu ne olacak? Sınav Giriş Belgesi alamayanların sayısının 6 bin olduğu belirtiliyor” dedi.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.