6. Sınıf Anadol Sosyal Bilgiler Sayfa 228 Cevapları

6. Sınıf Anadol Sosyal Bilgiler Sayfa 228 Cevapları
6. Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Şifreyi Bulalım Sayfa 228 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Şifreyi Bulalım

Aşağıdaki bulmacada kutucuk içerisindeki kavramlar (aşağıdan yukarı, yukarıdan aşağı, sağdan sola, soldan sağa yazılarak) gizlenmiştir. Bu kavramları bularak üzerini çizdiğinizde geriye kalan harflerden bir şifre oluşacaktır. Bu şifreyi bulunuz.

Bulduğunuz şifre ile ilgili düşüncelerinizi defterinize yazarak sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.

ŞİFRE : EŞİTLİK

Toplumsal eşitlik, belirli bir toplum veya yalıtılmış bir grup içerisindeki tüm insanların belli açılardan aynı statüye sahip olmaları durumu. Toplumsal eşitlik, yasalar önünde eşit haklar ve toplumsal mal ve hizmetlere eşit seviyede erişmeyi içerir.

Eşitlik kelimesi günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Eşitlik kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı şu şekildedir:

  • İki veya daha çok şeyin eşit olması durumu, denklik, müsavilik, müsavat, muadelet
  • Kanunlar yönünden insanlar arasında ayrım bulunmaması durumu
  • Bedensel, ruhsal başkalıkları ne olursa olsun, insanlar arasında toplumsal ve siyasi haklar yönünden ayrım bulunmaması durumu

221
163
29
23
12
6
163
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.