6. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 192 Cevapları

6. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 192 Cevapları
6. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Sayfa 192 Neler Öğrendik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Neler Öğrendik?

1) Nisa, dilini kağıt mendille iyice kuruladıktan sonra bir besin maddesinin tadını, besini dilinin ön uç kısmına sürttüğünde daha yoğun algılayabiliyor. Buna göre Nisa’nın dilini sürttüğünde besin maddesinden aldığı tat ne olabilir? Açıklayınız.

Cevap: Dilin ön uç kısmı tatlı şeyleri algılar. Nisa dilini sürttüğünde tatlı bir şeyin tadına bakmıştır.

2) Ayşe kullandığı parfümün kokusunu bir süre sonra hissetmemeye başlar. Ancak arkadaşı parfümün çok güzel koktuğunu söyler. Ayşe’nin parfüm kokusunu alamama sebebi nedir? Siz de farklı bir örnekle bu durumu açıklayınız.

Cevap: Ayşe o kokuya karşı duyarsızlaşmıştır. Parfüm, çiçek veya herhangi bir şeyi kokladığımızda burnumuzda kokuyla ilgili sinir hücreleri etkinleşir ve bu hücreler beynimize sinyaller gönderir. Bu sinyaller kimyasal madde şeklindedir. Hücrelerdeki bu kimyasal maddeler bir süre sonra biter ve burnumuz kokulara karşı duyarsızlaşır. Bir başka ifadeyle, uyarıların süresi uzadıkça sinir sistemimizin onlara karşı duyarlılığı azalır. Bu durum olumlu ya da olumsuz sonuçlar doğurabilecek daha yeni kokulara yoğunlaşmamızı sağlar.

Kaynak:Eğitim Sistem

481
56
183
14
26
111
63
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum