6. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 204 Cevapları

6. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 204 Cevapları
6. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Sayfa 204 Öğrendiklerimizi Değerlendirelim Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

ÖĞRENDİKLERİMİZİ DEĞERLENDİRELİM

1. Seyhan, kitap okumayı çok seven başarılı bir öğrencidir. Ancak son zamanlarda kitap okurken yazıları net görememektedir. Göz doktoru, Seyhan’a hangi göz kusuruna sahip olduğunu söylemiştir?

A) Miyop – Astigmat B) Şaşılık C) Hipermetrop D) Miyop

CevapC

2. Kulağımıza ait yapılardan hangisi orta kulakta bulunmaz?

A) Yarım daire kanalları B) Çekiç kemiği C) Üzengi kemiği D) Östaki borusu

CevapA

3. Yandaki görselde dilin bölgeleri numaralandırılmıştır. Bu bölgelerde yoğun olarak algılanan tatlar hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

A) 1, 2, 3, 4 B) 3, 1, 4, 2 C) 4, 2, 3, 1 D) 4, 3, 2, 1

CevapD

4. Aşağıda verilen derimize ait yapılardan hangisi alt deride bulunmaz?

A) Kıl kökleri B) Ter bezleri C) Yağ bezleri D) Renk hücreleri

CevapD

5. Nezle olduğumuzda çevremizdeki maddelerin kokularını tam olarak algılayamayız. Bu durumun sebebini kısaca açıklayınız.

Cevap: Koku alma ve tat alma arasında bir ilişki vardır. Kokusunu alamadığımız maddelerin tadını da tam olarak alamayız.

Kaynak:Eğitim Sistem

133
70
90
109
57
98
136
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.