60 bin öğretmene tayin yolu göründü

60 bin öğretmene tayin yolu göründü
Aynı okulda 12 yıl görev yapan ve gençlerin önünü tıkayan 60 bin öğretmenin yeri değiştirilecek. Yer değiştirme yöntemi her yıl yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlikte taşlan yerinden oynatacak bir karan uygulamaya hazırlanıyor.

MEB, aynı okulda yıllarca görev yapan ve bu sebeple verimi düşen, yerini bırakmadığı için de genç öğretmenlerin önünü tıkayan binlerce öğretmenin görev yerini değiştirmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde yapılacak değişikliklerle öncelikle aynı okulda 12 yıl ve daha fazla görev yapan öğretmenlerin okulları değiştirilecek.

Bu uygulamadan ilk etapta 60 bin öğretmenin etkileneceği öğrenilirken, bu yer değiştirme yönteminin her yıl yapılacağı kaydedildi.

Bu kapsamda yönetmelik değişikliğinin ardından ilk yıl 12 yıl ve daha fazla bir yerde görev yapan ardından gelecek yıl 11 yıl aynı okulda görev yapan öğretmenler yer değiştirmeye tabi tutulacak. Daha sonra aynı okulda 10 yıl, ondan sonraki yıl 9 yıl, en son ise 8 yıl aynı okulda görev yapan öğretmenlerin okulları değiştirilecek. Aradan geçen beş yılın ardından ise aynı okulda 8 yıl görev yapan öğretmenler başka okullara gönderilmeleri kural haline gelecek.

Bu sayede özellikle büyükşehirlerdeki okullara genç öğretmenlerin gelmeleri sağlanacak ve değişen okul ve öğrencilerle öğretmenlik mesleğine yeni bir heyecan getirilecek.

Doğu ve Güneydoğu'ya her atama döneminde en büyük payı ayıran Bakanlık, bu bölgede deneyimsiz öğretmenlerin görev yapıyor olmasının da önüne geçecek.

Zorunlu hizmet bölgesinde görev yapan öğretmenlere, zorunlu hizmet süresinden sonra fazla çalıştığı her yıl için ek hizmet puanı verilecek.

Kaynak:Türkiye

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.