7 bin müdür görevden alınınca sendikalar ayaklandı

7 bin müdür görevden alınınca sendikalar ayaklandı
Okul yöneticileri, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde 7 bin müdürün görevden alınmasını protesto etti.

Ankara’da İl Milli Eğitim’e yürüyen müdürler, ‘Gün gelecek bu yönetmelik sizi de vuracak’, ‘Tetikçi şube müdürleri işbaşında’ pankartları açtı. Bursa’da da yöneticiler Milli Eğitim binasına cansız manken kafası bırakarak ‘kıyım’a tepki gösterdi. Zonguldak’ta ise valilik önünde ‘AKP’nin memuru olmayacağız’ sloganı atıldı.

Türk Eğitim-Sen, okul müdürlerinin atamasında belirleyici olan il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde, Türkiye genelinde eylem gerçekleştirdi.  Başkent’teki adres ise Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü oldu. Ankara 3 No’lu Şube Başkanı Ertekin Engin, “20-25 yıllık okul müdürlerinin bilgisi, becerisi, kıdemi hiçe sayılmış ve bu yöneticilerin görevine son verilmiştir. Bu durum eğitimde büyük infiale, kutuplaştırmalara, çatışmalara yol açacaktır..” dedi. Yaşananların takipçisi olacaklarını ifade eden Engin, görev süresi uzatılmayan okul müdürlerinin haklarını hukuk önünde araması gerektiğini söyledi. Görevden alınan okul müdürleri de, Bursa Milli Eğitim binasına cansız manken kafası bırakarak yaşananlara tepki gösterdi. Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, 482 okul müdüründen 286’sının görevden alındığını belirterek, uygulamanın ‘kıyım’ olduğunu dile getirdi. Zonguldak’ta ise valilik önünde toplanan kişiler adına açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, görevden alınan 20’ye yakın okul müdürünün başarılı çalışmaları ile kendilerini kanıtlayan insanlar olduğunu söyledi. Türk Eğitim-Sen Amasya Şubesi üyeleri de gelişmeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde protesto etti. Türk Eğitim-Sen Amasya Şubesi Başkanı Kamil Terzi, alınan kararların Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edileceğini söyledi. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde görevden alınan 26 okul müdürü ise Milli Eğitim Müdürlüğü’ne itirazda bulundu.

Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen, Aktif Eğitim-Sen ve Eğitim-İş gibi sendikalar, yaptıkları açıklamalarla objektif yapılmayan bu puanlamaya karşılık dava açarak hukuki haklarının arkasında duracağını belirtti. Aktif Eğitim Sendikası Ankara Şube Başkanı Çağrı Eken, okullarında başarılı olan müdürlerin, Milli Eğitim müdürlüklerinde masa başında kaybettiklerini söyledi. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan da okul müdürlüğünü hak etmeyenlerin göreve getirilerek, haklarında soruşturma dahi açılmamış eğitimcilerin haklarının çalındığını ifade etti. Bostan, ‘paralel yapı’ bahanesiyle milliyetçi-muhafazakâr kadroların tasfiye edildiğini vurguladı.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.