7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 161 Cevapları Meb Yayınları

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 161 Cevapları Meb Yayınları
7. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Sayfa 161 Neler Öğrendik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Neler öğrendik?

1. Yukarıdaki resimde verilen renkli bardakların hepsinde eşit miktarda ve eşit sıcaklıkta su bulunmaktadır. Bardaklar belli bir süre güneş ışığında bırakıldığında sıcaklık artışının en az ve en fazla olacağı bardaklar hangileridir? Sıcaklık artışları arasındaki farkın nelere bağlı olduğunu açıklayınız.

Cevap: Bardaklar belli bir süre güneş ışığında bırakıldığında sıcaklık artışının en az olacağı bardak beyaz, en fazla olacağı bardak siyah renkli olandır. Siyah renkli bardak üzerine gelen güneş ışığının çoğunu soğurduğundan sıcaklık artışı diğer bardaklardan daha fazla olacaktır.

Şekilde görüldüğü gibi beyaz ışık bir prizmaya gönderildiğinde prizmadan geçen ışık hangi renklere ayrılır? Oluşan renkleri okların ucuna gelecek şekilde yazınız.

Cevap: Kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi, lacivert, mor

3- Beyaz ışık farklı renkteki zeminlerin üzerini aydınlatmaktadır. Zeminlerden yansıyan ışınların renkleri nedir?

Kırmızı, Mavi, Sarı

1732
265
465
251
255
131
1231
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.