7. Sınıf Tutku Fen Bilimleri Sayfa 105 Cevapları

7. Sınıf Tutku Fen Bilimleri Sayfa 105 Cevapları
7. Sınıf Tutku Yayıncılık Fen Bilimleri Sayfa 105 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Çevrenizde taş, toprak, su, ağaç, demir, bakır, hava gibi pek çok madde olduğunu gözlemlersiniz. Bu maddelerin tanecikli yapılardan oluştuğunu 6. sınıfta öğrenmiştiniz. Maddeleri oluşturan en küçük yapı taşına atom adı verilir. İçtiğiniz suyun, yediğiniz bir elmanın ya da yazı yazdığınız kalemin, kısacası her maddenin en küçük yapı taşı atomdur. Acaba atomun yapısı nasıldır? Atomdan daha küçük parçacıklar da var mıdır?

Cevap: Bohr’a göre atom üç temel parçacıktan oluşuyor: artı yüklü proton, eksi yüklü elektron ve artı ya da eksi yükü olmayan (nötr) nötron. Protonlar ve nötronlar kümelenerek atomun çekirdeğini oluşturuyorlar. Eksi yüklü elektronlar ise, güneşin etrafında dönen gezegenler misali, çekirdeğin etrafında dönüyorlar.Evrendeki görmüş olduğumuz cisimleri ve bu cisimler arası etkileşimi sağlayan parçacıkları kısaca bütün evreni fermion ve bozon adını verdiğimiz atom altı parçacık grupları oluşmaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

4
6
5
5
5
5
20
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.