7. Sınıf Tutku Fen Bilimleri Sayfa 74 Cevapları

7. Sınıf Tutku Fen Bilimleri Sayfa 74 Cevapları
7. Sınıf Tutku Yayıncılık Fen Bilimleri Sayfa 74 Bölüm Sonu Değerlendirme Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

BÖLÜM SONU DEĞERLENDİRME 3-1

1) Aşağıdaki kedi Dünya, Ay ve Neptün’e yolculuk yapıyor. Bu gök cisimlerinde kedinin kütlesi ve ağırlıkları için ne söyleyebilirsiniz (Dünya’nın kütlesi Ay’ın kütlesinin yaklaşık 81 katıdır. Neptün’ün kütlesi ise Dünya’nın kütlesinin yaklaşık 20 katıdır.)?

Cevap: Kütle değişmeyen madde miktarı olduğu için her yerde aynıdır. Bu nedenle kedinin kütlesi Dünya, Ay ve Neptün’de aynıdır. Gök cisimlerinin cisimlere uyguladığı çekim kuvvetinin büyüklüğü, gök cisimlerinin büyüklüğü ile doğru orantılıdır. O hâlde Neptün’de kediye etki eden çekim kuvveti en fazla, Ay’da ise en az olacaktır. Dolayısıyla kedinin ağırlığı büyükten küçüğe doğru Neptün, Dünya ve Ay şeklinde sıralanır.

2) Aşağıda verilen cümlelerden hangilerinin ağırlık, hangilerinin kütle ile ilgili olduğunu belirleyiniz. Ağırlık ile ilgili olanları başındaki harfleri “Ağırlık” kutucuğunun altına, kütle ile ilgili olanlarınkini ise “Kütle” kutucuğunun altına yazınız.

a) Cisimler üzerine etki eden yer çekimi kuvvetidir.
b) Kuvvet değildir.
c) Değişmeyen madde miktarıdır.
ç) Birimi kilogram veya gramdır.
d) Dinamometre ile ölçülür.
e) Eşit kollu terazi ile ölçülür.
f) Kuvvettir.
g) Birimi N’dur.

1. Kütle --> b, c, ç, e
2. Ağırlık --> a, d, f, g

3) Aşağıda verilen bilgiler doğru ise yay ayraç içine “D”, yanlış ise “Y” yazınız. (….) Ağırlık, Dünya’nın üzerindeki cisimlere uyguladığı çekim kuvvetidir.

(D) Ağırlık, Dünya’nın üzerindeki cisimlere uyguladığı çekim kuvvetidir.
(Y) Kütle cismin bulunduğu yere göre değişir.
(Y) Ağırlık birimi kilogramdır.
(D) Kütle eşit kollu terazi ile ölçülür.

Kaynak:Eğitim Sistem

430
270
129
92
203
67
437
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum