8. Sınıf Meb Matematik Sayfa 103 Cevapları

8. Sınıf Meb Matematik Sayfa 103 Cevapları
8. Sınıf Meb Yayınları Matematik Sayfa 103 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

CUMHURİYET kelimesinin harfleri özdeş kartlara yazılıp bir torbaya atılıyor. Torbadan rastgele seçilen bir kartın olası durum sayısını belirleyiniz.

C = 1/10
U = 2/10 = 1/5
M = 1/10
H = 1/10
R = 1/10
İ = 1/10
Y = 1/10
E = 1/10
T = 1/10

Bütün koltukların dolu olduğu bir tiyatro oyununda oyuncu ve seyircilerin isimleri özdeş kâğıtlara yazılarak torbaya atılıyor. Bu torbadan rastgele çekilen bir kâğıtta yazan ismin oyuncu ya da seyirciye ait olma olasılıklarını karşılaştırınız.

Seyirciye ait olma olasılığı daha fazladır.
Bütün koltukların dolu olduğu bir tiyatro oyununda oyuncu ve seyircilerin isimleri özdeş kâğıtlara yazılarak torbaya atılıyor. Bu torbadan rastgele çekilen bir kâğıtta yazan ismin seyirciye ait olma olasılığı daha fazladır. Çünkü bütün koltuklar doludur ve seyirci sayısı oyuncu sayısından daha fazladır.

26
12
4
2
3
1
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum