8. Sınıf Meb Matematik Sayfa 109 Cevapları

8. Sınıf Meb Matematik Sayfa 109 Cevapları
8. Sınıf Meb Yayınları Matematik Sayfa 109 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Bir rafta aynı büyüklükte 5 kırmızı, 6 mavi renkli bardak bulunmaktadır. Bu raftan rastgele seçilen bir bardağın yeşil renkli olma olasılığını bulunuz.

"0" SIFIR

“Pazartesi”, “Perşembe”, “Pazar” günlerinin yazılı olduğu özdeş kartlardan rastgele çekilen bir kartın ilk harfinin “P” olma olasılığını inceleyiniz.

"Pazartesi", "Perşembe", "Pazar" günlerinin yazılı olduğu özdeş kartlardan rastgele çekilen bir kartın ilk harfinin "P" olma olasılığı bütün çıktılar aynı olduğu için her zaman "P" olur.

“Kesin olaylar, bütün durumlarda gerçekleşecek olaylardır ve olma olasılığı 1’dir.

"Pazartesi", "Perşembe", "Pazar" günlerinin hepsinin ilk harfi ‘P’dir.

Bu günlerin adlarının yazılı olduğu özdeş kartlardan rastgele çekilen bütün kartlarda bulunan adların ilk harfi "P" olduğu için çıktıların hepsinin ilk harfi "P" olur. Başka bir durum gözlenmesi mümkün değildir.

5
23
2
2
3
2
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.