Aç ayı oynamaz atasözü biyolojik açıdan ne ifade etmektedir

Aç ayı oynamaz atasözü biyolojik açıdan ne ifade etmektedir
Aç ayı oynamaz atasözü biyolojik açıdan ne ifade etmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Atasözleri geçmişten günümüze kadar gelen, uzun deneyimlerden yararlanılarak kısa öğütler veren ve ortak kullanılan kalıplaşmış sözlerdir. Dilimizde sav ve irsal-i mesel olarak da adlandırılmaktadır. Aç ayı oynamaz atasözünün anlamı ise hayvanlar veya insanların aç iken bir işlevi veya görevi yerine getiremeyeceği, doyurulması gerektiği ve böylece işlevlerinin yerine getirilebileceği anlamına gelmektedir.

Vücudumuzda yer alan birçok sistemimiz biyolojik olarak çalışmak için glukoza ihtiyaç duymaktadır. Glukoz ise besinlerden sağlanmaktadır. Açlık uzun sürdüğünde vücudumuzdaki glukoz depoları tükenir ve bu durumda kişide halsizlik oluşur. Bu halsizlik süresinin uzaması aç kalma ile bağlantılıdır.

Açlık direk olarak beyni etkileyen bir durumdur. Uzun sürekli açlık neticesinde depoların tamamı boşalır ve bunların yerine yenilerinin kısa süre içerisinde konması gerekmektedir. Karnı doyduğunda insanların gözleri açılır işte bunun da tam anlamıyla anlamı vücutta meydana gelen bu fizyolojik süreçten kaynaklanmaktadır. Beyin ve vücudun koordineli çalışması neticesinde yemek yenmesi vücuda güç ve enerji vermektedir. Bundan dolayı da beslenme oldukça önemli bir husus olmaktadır.

71
4
10
24
5
13
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum