Açanın yüzünü aktaran ağartır deyiminin anlamı

Açanın yüzünü aktaran ağartır deyiminin anlamı
Açanın Yüzünü Aktaran Ağartır ne demek? Açanın Yüzünü Aktaran Ağartır deyimin açıklaması, anlamı, hikayesi, hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Açanın yüzünü aktaran ağartır deyiminin anlamı

Bu deyim, ortaklaşa yapılan işlerde herkesin aynı oranda özen göstermesi gerektiğini, aksi taktirde, bir kişinin dikkatsizliği yüzünden tüm emeğin boşa gideceğini anlatır.

Açanın yüzünü aktaran ağartır deyiminin hikayesi

Kadınlar, yufka yapıyorlarmış. Birisi hamuru açıyor, diğeri de sac üzerinde pişiriyormuş. Yufkayı açan ne kadar özenerek açsa da, aktaran (yufkayı sacın üzerinde, döndürerek pişirmeye aktarmak denilir) dikkat etmediğinden, yufkaların kimini yakıyor, kimini de yırtarak pişiriyormuş. Pişen yufkalar, açanın o kadar emeğine karşı, hiç iyi olmuyormuş. Hamuru açan kadın, aktarana, “Açanın yüzünü, aktaran ağartır” yani güldürür, demiş.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.