Açık Lise Mezuniyet Kredisi Hesaplama

Açık Lise Mezuniyet Kredisi Hesaplama
Açık Lise’den kaç kredi ile mezun olabileceğinizi Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi (MAÖL) için bu sayfalardan inceleyebilirsin.

Şu an kaç krediniz var biliyorsunuz. Peki, kaç kredi daha alırsanız mezun olacaksınız? Hangi dersleri seçmeniz halinde bu gerekli krediyi toplayabilirsiniz? Ortak derslerden ve seçmeli derslerden hangilerini seçerek toplam kaç krediye ulaşabilir ve mezun olabilirsiniz.

Açık Lise Diploma Notu Hesaplama

MAÖL Alanlara Göre Mezuniyet Kredisi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi alanlara göre mezuniyet kredisi en güncel bilgi burada. Açık Meslek Lisesi (MAÖL) öğrencilerinin en çok merak ettikleri konulardan birisi de kaç krediyle mezun olabilcekleri. MAÖL’de bir çok farklı alan/kol/bölüm bulunması nedeniyle hangi alandan kaç krediyle mezun olunacağı sorusu da kafa karıştırıcı olabiliyor. Aşağıda doğrudan MAÖL müdürlüğü‘nün www.maol.meb.gov.tr resmi web sitesinde yayınladıkları en güncel bilgiyi bulabilirsiniz. MAÖL Alanlara Göre Mezuniyet Kredisi için, kaç krediyle mezun olacağınızı görmek için tıklayın!

Açık lise diploma notunu hesaplamak için yapmanız gereken şeyi adımlar halinde aşağıda anlattık:

  • Önce başarılı olduğunuz derslerin geçme notunu (sınavdan aldığınız 45 üstü olan notunuzu) o dersin haftalık ders saat sayısı, yani kredisiyle çarpın. Örneğin: Matematik – 1 dersinden 70, Dil ve Anlatım – 1 dersinden 80, Türk Edebiyatı – 1 dersinden 85, Yabancı Dil – 1 dersinden 65 alarak geçtiğinizi varsayalım. Bu durumda yapmanız gereken ilk şey bu derslerin notlarını kredileri ile çarpmaktır.

Matematik – 1: 70 x 4 = 280

Dil ve Anlatım – 1: 80 x 2 = 160

Türk Edebiyatı – 1: 85 x 3 = 255

Yabancı Dil – 1: 65 x 2 = 130

  • İkinci adımda, bu çarpımları toplayın:

280 + 160 + 255 + 130 = 825

  • Üçüncü adımda derslerin kredi değerlerini toplayın:

4 + 2 + 3 + 2 = 11

  • Son adımda, notlar toplamını kredi toplamına bölün:

825 / 11 = 75

Diploma notunuz: 75

  • Peki bu notu OBP hesaplamada nasıl kullanacağız:

Bu notu OBP’ye çevirmek için 5 ile çarpın: 75 X 5 = 375

  • YGS – LYS’de yerleştirme puanınıza eklenecek OBP (Ortaöğretim Başarı Puanınızı) da artık kolayca bulabilirsiniz:

375 * 0,12 = 45 puan.

OBP’niz 375, YGS-LYS’ye eklenecek olan puanınız 45 olacaktır.

Alıntıdır.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.