Acil Bir Durum Var Metni Cevapları

Acil Bir Durum Var Metni Cevapları
3. Sınıf Hayat Bilgisi Evren Yayıncılık 4. Ünite Güvenli Hayat Sayfa 105, 106, 107 Acil Bir Durum Var Etkinlik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

3. Sınıf Hayat Bilgisi Evren Yayıncılık Sayfa 105 Cevapları

Ailenizle ormanda pikniğe gittiğinizi düşününüz. Eve dönerken yaktığınız ateşi tamamen söndürmezseniz ormanda hangi tehlike yaşanabilir?

Cevap: Eve dönerken yaktığınız ateşi tamamen söndürmezsek orman yangını çıkabilir. Ormandaki ağaçlar yanabilir ve ormanda yaşayan canlılar bu sebeple zarar görebilir.  

3. Sınıf Hayat Bilgisi Evren Yayıncılık Sayfa 107 Cevapları

Arkadaşınızın, oyun parkında salıncakta sallanırken düştüğünü gördünüz. Bu durumda neler yapmanız gerektiğini söyleyiniz.

Cevap: Arkadaşıma hareket etmemesini söyler ve bir büyüğüme haber verirdim. Daha sonra burkulan yerin üzerine, beze sarılı buz koyardım. 

1. “Acil durum” deyince aklınıza gelenleri yazarak aşağıda verilen zihin haritasını tamamlayınız.

Yangın, deprem, kaza geçirmemiz, zehirlenmemiz vb.

2. Okulda meydana gelebilecek bir acil durum düşününüz. Bu durumda neler yapılmalıdır? Yazınız.

Cevap: Okulda lavaboda bir öğrenci kaygan zeminde düşüp kafasını sert bir yere vurabilir. Böyle bir durumda öğretmenimize veya idareye haber vermemiz gerekir. 

34
4
4
5
3
38
17
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.