Acil durum numaralarından bildiklerinizi söyleyiniz

Acil durum numaralarından bildiklerinizi söyleyiniz
Acil durum numaralarından bildiklerinizi söyleyiniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Acil durum numaralarından bildiklerinizi söyleyiniz

Ödev cevabı kısaca : Türkiye'de acil durumlar için kullanılan genel numara 112'dir. Bu numara, sağlık, polis, itfaiye gibi acil durum hizmetlerine ihtiyaç duyduğunuzda aranabilir.

Acil durumlar için genel olarak 112 numarasını aramalısınız. 112, sağlık sorunları, yangın, kaza, hırsızlık gibi her türlü acil durumda aranabilecek genel acil durum numarasıdır. Bu numarayı arayarak acil yardım talep edebilirsiniz.

İçişleri Bakanlığının 19.01.2017 tarih ve E.1373 sayılı yazısı gereğince ülke genelinde koordine edilen ve Valilikler bünyesinde hizmet vermekte olan acil çağrı hizmetlerinin tüm illerde tek bir numara altında birleştirilmesi çalışmaları kapsamında;

İllerde hizmet vermekte olan 110 Yangın İhbar, 112 Sıhhi İmdat, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma İhbar hattı, 122 AFAD ve 177 Orman Yangın çağrılarının 20.04.2017 tarihinden itibaren il genelinde ve tüm ilçeleri de kapsayacak şekilde devreye alınması işlemi gerçekleştirilmiş olup bu tarihten itibaren il genelinde ki tüm acil çağrılar 112 Acil Çağrı Merkezi bünyesinde karşılanacaktır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.