Acil durumlarda aileni bilgilendirmek için ne yapmalısın

Acil durumlarda aileni bilgilendirmek için ne yapmalısın
Acil durumlarda aileni bilgilendirmek için ne yapmalısın bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Aileniz bir acil durum sırasında bir arada olmayabilir. Bu yüzden acil durumlarda güvenli bir yere nasıl gideceğinizi, birbirinizle nasıl iletişim kuracağınızı, nasıl bir araya geleceğinizi ve farklı durumlarda ne yapacağınızı önceden planlamak çok önemlidir.

  • Hem yaşadığın semt içinde hem de dışında ailen ile nerede buluşacağını belirle.
  • Aile üyelerinin kişisel bilgilerini plana yaz. Afet ve acil durumlar sonrası aile üyelerine ait bilgilere ihtiyaç duyabilirsin.
  • Afet veya acil durum sonrası aile üyeleriyle aranızdaki iletişimi sağlayacak irtibat kişilerini belirle. Bir afet veya acil durumda uzak mesafe telefon görüşmesi yapmak şehir içi görüşme yapmaktan daha kolay olabilir. Bu sebeple şehir dışından bir irtibat kişisi belirlemek aile üyeleriyle aranızdaki iletişimi sağlamak açısından daha iyi bir tercih olabilir.
  • Aile bireylerine kısa mesaj (SMS) ile iletişimi öğret. Kısa mesajlar telefonun kullanılamadığı bazı durumlarda iletişimi sağlayabilmektedir.
  • Plana hastabakıcıları, bebek bakıcılarını ve evcil hayvanlarını da dahil etmeyi unutma.

Kaynak:Eğitim Sistem

403
787
1327
177
92
253
344
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.