Afet sözcüğünün anlamını araştırınız

Afet sözcüğünün anlamını araştırınız
Afet sözcüğünün anlamını araştırınız, afet ne demek, ne anlama geliyor, afet kelimesinin anlamı nedir, TDK'ya göre sözlük anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çeşitli doğa olaylarının sebep olduğu yıkım afet olarak bilinmektedir. Bu konuda deprem, sen ya da bu şekilde birçok felaket öne çıkıyor.

Afet kelimesinin anlamı nedir

Afet kelimesinin anlamı doğa olayları üzerinde yaşanan yıkımı anlatmaktadır. Tamamen doğanın getirdiği felaketler ile beraber, tüm canlı varlıklar için yaşanan yıkım olarak tanıtmak mümkün.

TDK'ya göre afet sözlük anlamı nedir

Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı vakit sözlük anlamı olarak, ‘doğa olaylarının sebep olduğu yıkım’ şeklinde ifade edildiğini söylemek mümkün. Deprem ya da sel ile beraber toprak kayması ve daha birçok farklı felaketinden öne çıkıyor.

(a:fet), Arapça āfet
1. isim Çeşitli doğa olaylarının sebep olduğu yıkım.
2. isim Kıran.
3. sıfat, mecaz Çok kötü.
4. isim, mecaz Güzelliği ile insanı şaşkına çeviren, aklını başından alan kadın.
5. isim, tıp Hastalıkların dokularda yaptığı bozukluk.

6
8
2
0
2
2
91
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.