Ağaç dikmenin ve ağaçları korumanın önemi nedir

Ağaç dikmenin ve ağaçları korumanın önemi nedir
Ağaç dikmenin ve ağaçları korumanın önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ağaçlar sadece insanlar için değil ayrıca doğada yaşayan bütün canlılar için oldukça önemlidir. Ağaçların faydaları oldukça fazladır.

Ağaçların faydaları nelerdir

1) Ağaçlar havayı temizler; yapılan araştırmalar sonucunda ağaçların havayı temizlediği tespit edilmiştir. Bu durumda ağaçların en önemli faydaları arasında gösterilebilir. Ağaçlar karbondioksiti azaltarak doğaya oksijen verir. Doğadaki havanın daha temiz olmasını sağlar. Böylece doğanın dengesi korunmuş olur.

2) Oksijen üretir, insanlar oksijen tüketir karbondioksit salgılar. Ağaçlarda ise bu durum tam tersidir. Ağaçlar karbondioksit tüketerek oksijen salgılar. Bu da oksijene ihtiyaç duyan tüm canlılar için hayati öneme sahiptir. Böylelikle ağaçlar pek çok canlı için önem teşkil eder.

3) Toprağın verimliliğini arttırır, ağaçlar bulundukları toprağa kök salarlar. Böylelikle toprağın daha verimli hale gelmesini sağlarlar. Bundan dolayı toprakta ağacın olması oldukça önemlidir. Bir bölgede yer alan ağaçlar o bölgede toprağın oluşumunu da hızlandırmaktadır. Toprağın humus oranını arttıran ağaçlar doğa için vazgeçilmez bir konumda yer almaktadır.

4) Meyve Üretirler, ağaçların faydalarından birisi de meyve üretmeleridir. Meyve üreterek canlıların beslenme ihtiyaçlarını karşılarlar. Ağaçlar böylece pek çok canlı için besin kaynağı olarak bilinmektedir. Sadece tek bir tip meye değil pek çok meyve üreterek beslenme ihtiyacının önemli bir bölümü karşılarlar.

Ağaçların İnsanlar İçin Önemi

1) Enerji Tasarrufu Yaparlar, ağaçların insanlar için en önemli yararları arasında enerji tasarrufu yapmaları gösterilebilir. Özellikle yaz aylarında ağaçlar havayı serinletirler. Böylece havanın daha fazla serin olması için ekstradan bir enerjiye ihtiyaç duyulmaz. Böylece insanlar için enerji tasarrufu yapmış olurlar.

2) Su tasarrufu yapar, ağaçlar özellikle yağmuru çekerler. İnsanlar ve diğer canlılar için hayati öneme sahip olan suyun oluşumu için ağaçlar çok önemlidir. Ağaçlar aynı zamanda mevcut suyu da korur. Böylece su tasarrufu yapılmış olur. İnsanların yaşaması için gerekli olan suyun tasarrufunu yaparlar.

3) Ultraviyole ışınlardan korur, ultraviyole ışınlar insanlar için zararlıdır. Ağaçlar ise bu ışınları insanlardan korur. Bundan dolayı ağaçların insanlar için faydasının epey fazla olduğu söylenilebilir. Böylece insanların hastalıkları yaşamasının da önüne geçilmiş olur.

11
2
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.