Ağır metalleri vücudumuza hangi yollarla alabiliriz

Ağır metalleri vücudumuza hangi yollarla alabiliriz
Ağır metalleri vücudumuza hangi yollarla alabiliriz, etkileri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Günlük yaşantımızda temas ettiğimiz boyalı ürünlerden veya gıda maddelerinden de bazı ağır metalleri vücudumuza almamız mümkündür.
Cıva II (Hg2+) ve kurşun II (Pb2+) ağır metal katyonları doğada birikmekte ve organik maddeler gibi parçalanmamaktadır. İnsan vücuduna da alındıktan sonra biriken bu ağır metaller sinir sistemi hasarları, koma, solunum durması ile birlikte ölüme sebep olabilir.

Ağır metaller havaya karıştıktan sonra toprağa ve buradan bitkiler ve besin zinciri yoluyla da hayvanlara ve insanlara ulaşırlar. Etkileri arasında anemi, çeşitli alerjiler, büyüme geriliği, hipertansiyon, bağışıklık sisteminin zayıflaması, spazm ve böbrek yetmezlikleri görülebilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
13
0
5
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.