Ağustos Ayı 40 Bin Öğretmen Ataması Ertelendi Mi? Atama Yapılmayacak mı?

Ağustos Ayı 40 Bin Öğretmen Ataması Ertelendi Mi? Atama Yapılmayacak mı?
Ağustos Ayı 40 Bin Öğretmen Ataması Ertelendi Mi? Atama Yapılmayacak mı?

40 bin Ağustos Öğretmen Atamaları Ertelendi Mi  Bilindiği gibi torba yasayla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı'na ağustos ayında 40 bin öğretmen ataması yapılma sözü verilmiş, ayrıca torba yasa taslak maddelerine de ilgili kanun eklenmişti. Maliye Bakanlığı'nın kabul etmesiyle birlikte 40 bin öğretmen adayına daha iş kapısı açılmıştı. Ancak torba yasa görüşmelerindeki öğretmen atama maddesi görüşülmeden meclis sürpriz bir şekilde tatile girdi. İktidar ve muhalefetin ortak anlaşmasıyla birlikte meclis tatil edildi. Meclis yasama tatiline girdi. Normelda temmuz ayının ilk haftasındatatile girmesi gereken meclis başbakan Erdoğan'ın talimatıyla yasama çalışmalarını yürütüyordu. Tahminlerse torba yasa bitirildikten sonra meclisin tatile gireceği yönünde gerçekleşiyordu. 

Ancak sürpriz bir şekilde meclis yasama tatiline girince torba yasa görüşmeleri yarım kaldı. Şimdiye kadar pek çok maddenin kabul edildiği torba yasa görüşmeleri yarım kalınca onaylanma süreci de uzadı. CHP İstanbul Miletvekili Fatma Nur Serter yaptığı yazılı açıklamada meclisin torba yasa görüşmeleri bitmeden tatile girmesi dolayısıyla öğretmen atamalarının ağustos ayında yapılmasının mümkün olmayacağını belirtti. Fatma Nur Serter yaptığı yazılı açıklamada torba yasada MEB'e verilen 40 bin atama kadrosu onaylanmadan meclis tatile girdi. Bu nedenle ağustos ayında öğretmen ataması yapılmayacak dedi. Meclisin tatile girmesiyle birlikte torba yasanın onay süreci de uzadı. Torba yasa görüşmeleri tamamlanıp cumhurbaşkanlığına gönderilmediği için bütün her şey durdu. Meclis 1 Ekim 2014 tarihine kadar yasama tatili yapacak. Bir buçuk ay sürecek tatille birlikte 40 bin öğretmenin ağustos ayında atanma hayali de suya düşmüş oluyor. Öğretmen atamalarının riske girmesi yüzünden pek çok kadro boş kalacak. Öğrenciler uzun bir süre boş sınıflarda öğretmensiz sınıflarda ders görecek. Bu da eğitim kalitemizi düşürecek. Şimdi bakanlığın inisiyatif kullanarak atama yapması planlanıyor. Ancak beklenen atamalar yapılmazsa bakanlığa verilecek 40 bin atama izni ekim ayının sonuna kalacak.Büyük ihtimalle atamalar ya aralık ayında ya da ikinci dönemin başında yapılacak. Bu da demek oluyor ki 40 bin öğretmen adayı yaklaşık altı ay işsiz kalmaya devam edecek. 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.