Aile bütçenizi korumak için harcama yaparken nasıl davranmalısınız

Aile bütçenizi korumak için harcama yaparken nasıl davranmalısınız
Aile bütçenizi korumak için harcama yaparken nasıl davranmalısınız bu konuyu örneklerle açıklayınız.

Aile bütçemizi korumak için, elimizdeki paraları yerinde kullanmalıyız. Öncelikle eve giren maaştan daha fazla para harcamamalıyız. Öncelikle sabit kalemler için parayı ayırmalıyız. (Kira, faturalar vb.) Harcama yaparken, çok pahalı olan ürünleri almak yerine ucuz ama kaliteli ürünleri almalıyız. Alışverişe çıkmadan önce mutlaka alışveriş listesi hazırlamalıyız.

Mümkünse kredi kartı ile alışveriş yapmayalım. Kredi kartı günümüzde insanların çok para harcamasına sebep olmaktadır. Örnek, markete gidiyorsun 2 ekmek alacaksın nakit paran yok kredi kartı ile ödeme yapacağım diyorsun 3 TL kredi kartı çekilmez, şuradan 1-2 parça bir şey daha almak zorunda kalıyorsun. Günümüzde para harcama tuzaklarından biriside maalesef AVM'lerdir. 

751
555
592
426
427
435
752
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.