Aile büyüklerinizin çocukluk dönemlerinin özellikleri ile sizin çocukluk döneminizin özellikleri

Aile büyüklerinizin çocukluk dönemlerinin özellikleri ile sizin çocukluk döneminizin özellikleri
Aile büyüklerinizin çocukluk dönemlerinin özellikleri ile sizin çocukluk döneminizinözelliklerini karşılaştırdığınızda neler dikkatinizi çekiyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Aile büyüklerimin dönemi bizim dönemimize göre teknolojik olarak daha geridir. Bizler onlar gibi dışarıda değil bilgisayarlara bağlı bir hayat yaşamaya başlamışızdır.

Aile büyüklerimin çocukluk dönemlerine baktığım zaman teknolojinin pek gelişmiş olmadığını ve genellikle sokak kültürünün yaygın olduğunu görmekteyim. Bizim zamanımızda teknoloji ilerlemiş ve büyük değişkenlik göstermesine rağmen sokak oyunlarından ve güvenlice saatlerce sokakta vakit geçirmekten mahrum kaldığımızı görüyorum.

Eskiden araba uçak gibi ulaşım araçları çok kullanılmamasına rağmen sokaklar boş ve rahat olduğu için rahat bir gezme ve yaşam alanı vardı. Çok fazla parklar ve eğlence alanları olmamasına rağmen kişinin caddeleri ve mahalleleri serbest olup bu kadar bina olmadığı için kişinin serbest oyunu oynayabileceği güzel alanlardı.

Aile büyüklerimizin ayrıca bizim kadar kıyafet ve oyuncak imkanına sahip olmadıklarını görsem de onları almış oldukları şeyden büyük sevinç ve zevk duymak kararına sahip çıkma gibi çok güzel huyları varmış. Eskiden telefon, internet ve televizyon bu kadar yaygın olmadığı için insanlar birbirleriyle daha samimi ve daha çok vakit geçiriyor aile sohbetleri daha sık oluyordu.

Teknoloji bakımından zor olsa da bence aile ilişkileri için bu harika bir zaman dilimiydi.

0
60
0
0
0
0
60
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.