Akran baskısı ile karşılaşıldığında neler yapılabilir

Akran baskısı ile karşılaşıldığında neler yapılabilir
Akran baskısı ile karşılaşıldığında neler yapılabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ailelere bu konuda uyarı da bulunulması gerekir. Bir çocuğu akran yüzünden baskı altına almak o çocuğun gelişimini kötü etkiler. Bu gibi durumlarda çocuklar ailelerine başarılı oldukları alanlarda kendilerini göstermeli ve kıyas yapılmaması gerektiğini söylemelidirler.

  • Eğer çocuğunuz zorbalık davranışı sergiliyorsa, bu davranışıyla kendini ifade etme nedenlerini anlamaya çalışın.
  • Suçlamayın. Ceza vermeyin. Zorbalık davranışına maruz kalan çocuk ile barıştırmaya çalışmayın.
  • “Kendini başka bir şekilde ifade etmen mümkün mü? Başka türlü kendini güçlü hissetmen mümkün mü? Arkadaşlarınla başka nasıl eğlenebilirsin?” gibi sorular ile zorbalık davranışları için çözüm bulmasına yardımcı olun.
  • Eğer çocuğunuz zorbalığa maruz kalıyorsa, okulla düzenli iletişime devam edin. Çocuğunuzu destekleyin, cesaretlendirin ve güçlendirin. Böyle bir durumla karşılaştığında öğretmenlerine danışmasını ve arkadaşları ile birlikte hareket etmesini öğütleyin.
  • Zorbalık davranışı sonlanana kadar takip edin ve bu davranışı sergileyenin de bir çocuk olduğunu sık sık hatırlayın. Çocuğunuza sorunu çözmesine engel olacak “Ne yaparsa aynı şekilde karşılık ver.” gibi öğütlerde bulunmayın.

129
2
102
1
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.