Akşam yemeğinde neler tüketiyorsunuz

Akşam yemeğinde neler tüketiyorsunuz
Akşam yemeğinde neler tüketiyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Akşam öğününde et, tavuk, balık gibi proteinli yiyecekleri seçmek daha doğru olur. Aldığınız proteinli yiyeceklerin kalitesine dikkat edilmesi gerekir, aynı zamanda çeşitlilik de önem taşır. Bir gün balık, diğer gün tavuk, daha sonraki gün de et yemeye özen gösterin.

Akşam yemeği için önerilen yiyecek grupları arasında bakliyat, balık ürünleri, sebze yemekleri, beyaz et ve haftada 3'ü geçmeyecek şekilde kırmızı et öneriliyor. Bunun ile beraber, akşam yemeği ile ilgili en önemli detay, yağlı ve karbonhidrat oranı yüksek yiyeceklerden uzak durulması, mümkün oldukça yemek sonrası yürüyüş yapılması ve yemeğin hazmı için gereken 4-5 saatlik sürenin dolmadan uykuya geçilmemesi olarak belirtiliyor.

2
1
3
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.