Alanlara yönelik stratejiler neler?

Alanlara yönelik stratejiler neler?
1. Sayısal alan: Tercihlerini sayısal alandan kullanacak adayların sayısal puana getirisi daha çok olan derslere ağırlık vermeleri gerekir.

1. Sayısal alan: Tercihlerini sayısal alandan kullanacak adayların sayısal puana getirisi daha çok olan derslere ağırlık vermeleri gerekir. Örneğin tercihlerinde tıp, eczacılık vb. gibi sağlık bilimleri olan adayların biyoloji ve matematik ağırlıklı olmak üzere fizik, kimya ve geometri derslerine yönelmeleri gerekir. Tercihleri mühendislik olacak adaylar için ilk sırayı matematik, fizik ve geometri dersi almaktadır.

2. Eşit ağırlık alanı: Eşit ağırlık alanında tercih yapacak adaylar için en gözde yüksek eğitim programlarının başında hukuk, PDR ve öğretmenlik programları gelmektedir. Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri bu programlar için en çok getirisi olan derslerdendir. Yapılacak planlama bu iki ana ders etrafında örgülenmelidir.

3. Sözel alan: Sözel alan genel olarak öğrencilerin daha çok yöneldiği ve programlara yönelik kontenjan sayısının diğer alanlara nispeten daha sınırlı olduğu bir alandır. Öğrencilerin bu alanda başarılı olmaları için daha çok çalışmaları gerekmektedir. Özellikle puan getirisi çok olan Türk dili ve edebiyatı, felsefe grubu, tarih, coğrafya-1 ve 2 ile dersleri önem arz etmektedir.

4. Dil alanı: Dil alanından tercih yapacak adaylar en çok İngilizceden sınava girmektedirler. Özellikle yabancı dil okumaları, çıkmış soruların analizleri önemli avantaj sağlayacaktır.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.