Ali sizce ne yapmıştır, okuma yazma bilmediğiniz, sayıları tanımadığınız bir hayat sizce nasıl olurdu

Ali sizce ne yapmıştır, okuma yazma bilmediğiniz, sayıları tanımadığınız bir hayat sizce nasıl olurdu
Ali sizce ne yapmıştır, okuma yazma bilmediğiniz, sayıları tanımadığınız bir hayat sizce nasıl olurdu konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Neler Oluyor?
Ali sabah neşeyle uyandı. Güneş henüz doğmuştu. “Acaba saat kaç?” diye düşündü. Fakat o da ne? Saatin içinde rakamlar yoktu. Ali şaşkınlıkla yatağından kalktı. Başucundaki öykü kitabına gözü takıldı. Ne kapağında ne de sayfalarında bir şey yazıyordu. Sanki yazılar kuş olup uçmuştu! Odasından telaşla çıktı. Salondaki takvime baktı, tarih yoktu. Dergileri karıştırdı. Okuyacak hiçbir şey bulamadı. Sokak kapısını açıp dışarıyı inceledi. Sokakta ne bir tabela, ne bir trafik işareti... Sanki tüm yazılar, rakamlar ortadan kaybolmuştu! Peki, şimdi ne yapacaktı?

Ödev cevabı kısaca :
• Ali sizce ne yapmıştır? Neden?
Ali, sabah uyandığında saatteki rakamların yokluğunu fark etmiş ve çevresindeki yazıların kaybolduğunu anlamıştır. Bu durum onun ne yapacağı konusunda endişelenmesine neden olmuştur. Saatin rakamlarının olmaması ve yazıların kaybolması, günlük yaşamını yönlendiren temel iletişim araçlarını kaybettiği anlamına gelir.
• Okuma yazma bilmediğiniz, sayıları tanımadığınız bir hayat sizce nasıl olurdu? Anlatınız.
Eğer bir kişi okuma yazma bilmiyorsa ve sayıları tanımıyorsa, günlük yaşamı oldukça zorlu hale gelir. Temel ihtiyaçlarını karşılamak, yol bulmak, zamanı ölçmek, talimatları anlamak gibi günlük aktivitelerde büyük zorluklar yaşar.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.