Alınacak İngilizce öğretmeni sayısı artacak

Alınacak İngilizce öğretmeni sayısı artacak
5. sınıftan itibaren yabancı dil dersinin ağırlığı artırılıyor.

MEB, Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, dün yaptığı açıklamada, 5. sınıflarda yabancı dil ağırlıklı müfredatın pilot uygulamasına 2016 yılının Eylül ayında başlanacağını bildirdi. 

Kocabıyık'ın açıklamasında, 2016 yılında, ilk olarak pilot uygulama olacağı anlaşılıyor. Pilot uygulama sonrasında eğer uygulamada sorun yok ise 2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren uygulama diğer illere yaygınlaştırılacak.

Yapılan açıklamada, yabancı dil için planlanan eğitim süresinin de haftalık 16 saatle 20 saat arasında olacağı belirtilmiştir.

2016 yılı pilot uygulama olacağı için çok fazla bir ihtiyaç oluşmayacaktır. Ancak uygulamanın 2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren 81 ile yaygınlaştırılması durumunda, İngilizce öğretmen ihtiyacı artacaktır. Bu ihtiyaç ise muhtemelen önümüzdeki yıl çok fazla sayıda İngilizce öğretmeni alınarak çözülecektir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.