Allah’a niçin hamt ve şükrederiz

Allah’a niçin hamt ve şükrederiz
Allah’a (c.c.) niçin hamt ve şükrederiz, açıklayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Allah, tek yaratıcıdır. Müslüman toplumlarda günlük konuşma dilinde hamd ve şükür sözlerine sıklıkla rastlanılmaktadır. Allah şükretmek ve hamdetmek kulların görevidir. Bunun birçok yolu vardır. İbadet etmek ve dua etmek de bunlardan biridir.

Allah bizi yarattığı için, rızıklandırdığı için, Müslüman olarak yaşattığı için, isteklerimizi yerimize getirdiği içi hamd ve şükür ederiz.

Allah’a (c.c.) şükretmek için sayamayacağımız kadar çok sebep vardır. Allah’ın (c.c.) verdiği sayısız nimetler için “Hamdolsun”, “Elhamdülillah” ve “Allah’ım sana şükürler olsun” gibi ifadeleri bir şey yiyip içtikten sonra, ödevlerimizi ve dersimizi yaptığımızda, birisi bize halimizi sorduğunda, evimize sağ salim vardığımızda, sahip olduğumuz her bir nimeti hatırladığımızda kullanırız.

Hamd ederek ve şükrederek Allah’ın (c.c.) verdiği nimetleri hatırlayıp nimetlerin kıymetini anladığımızı ifade ederiz. Böylece Allah’a (c.c.) teşekkürümüzü sunmuş ve nankörlük etmemiş oluruz. Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de “Yalnız beni anın ki ben de sizi anayım. Bana şükredin, sakın nankörlük etmeyin.”8 ayetiyle kendisine şükredilmesini ve böylece nankörlükten uzak durulmasını emretmektedir.

3602
1170
1198
457
340
473
3601
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum