Allah’ın her şeye gücünün yetmesi ile ilgili ayet

Allah’ın  her şeye gücünün yetmesi ile ilgili ayet
Allah’ın (c.c.) her şeye gücünün yetmesi ile ilgili Kur’an-ı Kerim mealinden bir ayet yazınız.

Diyanet mealine göre:

Şimşek neredeyse gözlerini (hızlıca alıp) kapıverecek. (Şimşeğin ışığı) önlerini her aydınlattığında onun ışığında yürürler. Onları karanlıkta bırakınca (korku ve şaşkınlıkla) yerlerine çakılırlar. Allah dileseydi onların işitme ve görme duyularını alıverirdi. Şüphesiz ki Allah, her şeye kadîrdir. (Bakara 20. ayet)
Şayet bir hayrı açıktan yapar veya onu gizler ya da bir kötülüğü affederseniz şüphesiz ki Allah, (günahları affeden) Afuv, (her şeye güç yetiren, mutlak kudret sahibi olan) Kadîrdir. (Nîsa 149)
Şayet (çağrıldığınız hâlde) savaşa çıkmazsanız, size can yakıcı bir azapla azap eder, sizin yerinize yeni bir topluluk getirir ve siz O’na hiçbir zarar da veremezsiniz. Allah, her şeye güç yetirendir. (Tevbe 39)
İnsanı sudan yaratan ve ona nesep/soy ve sıhriyet/nikâh yolu ile (akrabalık bağları) veren O’dur. Senin Rabbin her şeye güç yetirendir. (Furkân 54)

Allah’ın (c.c.) her şeye gücünün yetmesi ile ilgili Kur’an-ı Kerim mealinden ayet örnekleri aşağıdaki gibi olacaktır;

  • ''Göklerin, yerin ve bunlardaki her şeyin hükümranlığı yalnızca Allah’ındır. O, her şeye hakkıyla gücü yetendir.'' (Maide suresi 120. ayet)
  • “Bir şeyi dilediği zaman O’nun emri, o şeye ancak ‘Ol!’ demektir. O da hemen oluverir.” ( Yâsîn suresi, 82. ayet.)
  • '' Allah’ın gökleri ve yeri yarattığını görmezler ve bütün bunları yaratanın Ölüye hayat vermeye KADİR olduğunu anlamazlar mı? Yok! Elbet O her şeye güç yetirendir.'' (Ahkâf, 33. ayet)
  • ''Göklerdeki her şey, yerdeki her şey Allah'ındır. İçinizdekini açığa vursanız da, gizleseniz de Allah sizi, onunla sorguya çeker de dilediğini bağışlar, dilediğine azap eder. Allah'ın gücü her şeye hakkıyla yeter.'' (Bakara 284. ayet)

gibi çeşitli ayet mealleri, Allah’ın (c.c.) her şeye gücünün yetmesi ile ilgili Kur’an-ı Kerim mealinden örnek verilebilir. Yüce Allah'ın her şeye gücü yeter. Bunu evrende var olan kurallar, düzen ve programdan anlamak mümkündür. Bununla ilgili örnekleri artırabiliriz.

9103
2772
9510
1646
1645
2021
4536
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
15 Yorum