Anneniz size mutfaktan seslendiğinde sesini duymanız neden zorlaşır

Anneniz size mutfaktan seslendiğinde sesini duymanız neden zorlaşır
Anneniz ile aynı odadayken sesini rahatlıkla duyabilirsiniz.Fakat anneniz size mutfaktan seslendiğinde sesini duymanızzorlaşır. Sizce bu durumun sebebi nedir?

Sesin yayılmasında ve yansımasında birçok etken devreye girer. Ses bir kaynaktan çıkarak kaynağın özelliklerine bağlı olarak belli şiddetlerde yayılmaktadır.

Annemiz ile aynı odadayken ses kaynağı yakın olduğu için annemizi duyarız. Annemiz mutfaktayken ses kaynağı uzakta olduğu için annemizi duymakta zorlanırız.

Annemiz ile aynı odadayken onun sesini kolayca duyarız. Çünkü, annemizle aynı odadayken sesin kaynağına daha yakın durumdayızdır. Ancak, annemiz mutfaktan seslendiğinde ses kaynağına uzak olduğumuzda annemizin sesini duymamız zorlaşır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.