Anorganik kimyanın çalışma alanı

Anorganik kimyanın çalışma alanı
Anorganik kimyanın çalışma alanını örnekleyerek kısaca açıklayacağız

Anorganik kimyaya birlikte bakalım:

  • İnorganik maddelerin sentezlenmesi yani oluşumu ile ilgilenir.
  • Dünya üzerindeki neredeyse her molekülü incelerler. Bunların dışında organik moleküller kalır. Organik moleküllerin karbon ve hidrojen içeren maddeler olduğunu bildiğimize göre anorganik kimya bunların dışında kalanları incelerler.
  • Bunların katalize edilmeleri, materyal olarak kullanımları, çeşitli kaplamalar, yakıtlar ve tarım üzerine uygulamaları üzerine çalışır.

Kimya konusunda bilgi edinelim:

  • Kimyanın çeşitli alt dalları vardır. Bunlara örnek olarak biyokimya, organik kimya, çevre kimyası, biyo-yakıt kimyası, nano bilim ve malzeme kimyası, bitki kimyası, ilaç kimyası, polimer kimyası, analitik kimya ve fiziksel kimya verilebilir.
  • Kimya genel olarak maddelerin oluşumu, maddelerin ayrılması, maddelerin birbirleri ile tepkimeleri gibi çeşitli alanları inceler.

131
131
133
65
193
82
433
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.