AOL - Açık Lise Çıkış Belgesi Nasıl Alınır

AOL - Açık Lise Çıkış Belgesi Nasıl Alınır
AOL - Açık Lise Çıkış Belgesi Nasıl Alınır

Üniversiteye kayıt yaptıracak mezun öğrencilerden diploması hazır olmayanlar için düzenlenir. Diploma hazırlanıncaya kadar 6 ay diploma yerine geçer. Çıkma Belgesi alabilmek için, Ziraat Bankası, Vakıfbank veya Halkbank'ın herhangi bir şubesine,T.C. Kimlik Numarasına 10 TL diploma harcının  yatırıldığına dair banka dekontu (1 nüsha), T.C. kimlik numarası beyanı ve Çıkma Belgesi dilekçesiyle şahsen veya posta yolu ile Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü Konya yolu üzeri (Gazi Hastanesi karşısı) Teknikokullar / Ankara adresine baş vurulması gerekmektedir. Eğer Çıkma Belgesini vekili alacak ise; noterden vekaletname ve diğer evrakların eksiksiz olarak vekilin elinde bulunması gerekmektedir. Eksik evrak ve Faks yolu ile yapılacak olan başvurular işleme alınmamaktadır.

Dikkat, Çıkma belgesi;

1. 18 yaşını doldurmuş öğrenciler veya noterden vekil tayin ettiği kişi,

2. 18 yaşını doldurmamış öğrenciler için, veli (anne-baba) veya velinin noterden vekil tayin ettiği kişi tarafından alınabilecektir.

Çıkma Belgesi dilekçe örneği için buraya tıklayınız.

 

 MEZUNİYET YAZISI

Açık Öğretim Lisesinden dönem sonunda yapılan sınavlar sonucunda mezun olan öğrencilerin diplomaları sınav sonuçları açıklandıktan 2 ay sonra hazırlanarak dağıtılmak üzere Koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilmektedir. Sınav sonuçları açıklanıp, mezun olan öğrencilerimizin diplomalarının Koordinatör Halk Eğitim Merkezlerine gönderilene kadar geçen sürede, öğrencilerimizden çeşitli sebeplerle acil olarak mezuniyetle ilgili belgeye ihtiyaç duyan öğrencilerimiz bölgelerinde bulunan genel liseler ve Milli Eğitim Müdürlüklerince görevlendirilen Anadolu Liseleri Müdürlüklerinden veya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden alabilirler. Mezuniyet yazısı için, banka dekontu ve noterden vekaletname gibi evraklar gerekmemektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.