AOL - Açık Lise Diploma işlemleri neler - Diploma nasıl alınır

AOL - Açık Lise Diploma işlemleri neler - Diploma nasıl alınır
AOL - Açık Lise Diploma işlemleri neler - Diploma nasıl alınır detaylara haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

Diploma Harcı

Açık Öğretim Lisesinden mezun olup diploma almaya hak kazanan öğrencilerimizden, 2013 yılı boyunca diploma harç bedeli olarak 10 TL alınacaktır.

Değişik Nedenlerle Diplomasını Almamış / Alamamış Öğrenciler;

Açık Öğretim Lisesinden değişik dönemlerde mezun olmuş ancak belge/bilgi eksikliği nedeniyle diplomaları basılamayan veya süresi içinde irtibat bürolarından alınmadığı için diplomaları Müdürlüğümüze geri gönderilen öğrencilerimizden dilekçe ile başvuranlar;

  • www.aol.meb.gov.tr resmi web sitesinden sisteme giriş yaptıktan sonra, "MEZUNİYET İŞLEMLERİ" menüsü altındaki, "Diploma Bilgileri"" seçeneğinden bilgilerini görebilirler.
  • Diploma Bilgileri bölümünde diplomanın nerede olduğu ve gönderildiği tarih alanı boş olan öğrencilere Müdürlüğümüzce açıklamalı bilgi verilecektir.

Nasıl Mezun Olabilirim?

Mezuniyet şartlarını öğrenmek için buraya tıklayınız.

(DOC) Diploma Kayıp dilekçe örneğini için tıklayınız.

Mezun Oldum Ancak Diplomamı Almadım, Ne Yapmalıyım?

Mezun olan öğrencilerimiz diplomalarını Açık Öğretim Lisesine bildirdikleri adres ilindeki Merkez Halk Eğitim Merkezi (ASO) Müdürlüğünden alabilmektedirler. Diploma, söz konusu Halk Eğitim Merkezinde bulunmuyor ise;

  • Diploma basılmamış olabilir.Basılmama nedeni öğrencinin dosyasında bulunması gereken belge ve bilgilerde eksiklik olmasıdır. İlgili sorunun ne olduğu hakkında, ALO 147 ' yi  aramak suretiyle bilgi alınabilir. Eksik bilgi ve belgelerin Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne gönderilmesi halinde diploma basılacak ve ilgili Halk Eğitim Merkezine gönderilecektir.
  • Diploma Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü arşivinde olabilir. 2008 yılından önce mezun olan ancak diplomalarını Halk Eğitim Merkezlerinden almamış öğrencilerimizin diplomaları Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü arşivinde bulunmaktadır. Dilekçe örnekleri içerisinde yer alan “Diploma İade İsteği” dilekçesinin doldurulup Halk Eğitim Merkezi Kanalıyla Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne gönderilmesi halinde diploma, istenilen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne gönderilecektir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum