AOL Alansız (ALAN YOK) Uygulaması Nasıl Uygulanacak

AOL Alansız (ALAN YOK) Uygulaması Nasıl Uygulanacak
Örgün eğitimde olduğu gibi Açık Öğretim Lisesinde 2010-2011 eğitim öğretim yılı itibariyle kademeli olarak alansız uygulamaya geçmiştir. Örgün öğretimde 2011-2012 eğitim öğretim yılı sonunda alanlı uygulama sona ermiştir. Üniversiteye (YGS) giriş sınavınd

Açık Öğretim Lisesinde 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılında Alansız Uygulamaya Yönelik İşlemler Aşağıdaki Şekilde Devam Edecektir.

1. Açık Öğretim Lisesine 2012-2013 eğitim öğretim yılında yeni kayıt yaptıracak öğrencilerden tasdikname ve öğrenim belgesine göre dönemi 9 ve üzeri olanlar ALANLI ( Fen Bilimleri, Genel Kültür, Sosyal Bilimler, Türkçe Matematik ve Yabancı Dil), dönemi 8 ve altında olanlar ALANSIZ ( Alan Yok) olarak kayıt edilecektir.

2. Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı olup da kayıt yenileme, silik öğrenci aktifleştirme, tasdiknameli form c, yaptıracak öğrencilerden toplam dönemi 9 ve üzeri olanlar ALANLI ( Fen Bilimleri, Genel Kültür, Sosyal Bilimler, Türkçe Matematik ve Yabancı Dil), toplam dönemi 8 ve altında onlalar ALANSIZ ( Alan Yok) olarak işlem yapılacaktır.

3. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılı 1. Dönemi itibarıyla kayıt yenileyen, silik öğrenci aktifleştirme, tasdiknameli form c ve yeni kayıt yaptırıp aktif duruma gelen öğrencilerin ALANLI/ALANYOK uygulamasına göre yukarıda belirtilen şartlara göre sistem üzerinden güncelleştirmesi Açık Öğretim Lisesi tarafından yapılacaktır. Bu durumda olan öğrencilerden ders seçme işlemini daha önceden yapmış olanların dersleri Açık Öğretim Lisesi tarafından silinecek olup, derslerin öğrenciler tarafından tekrar seçilmesi gerekmektedir.

4. ALANSIZ ( Alan Yok) olarak kayıtları yapılan öğrenciler alan değiştiremeyeceklerdir.

5. Açık Öğretim Lisesi ALANSIZ ( Alan Yok) olarak kayıt yaptıran öğrenciler Alan Yok sistemine göre mezuniyet şartlarını tamamlamak zorundadırlar.

Kaynak:Eğitim Sistem

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.