Arkadaşlarınızla hangi oyunları oynamaktan hoşlanıyorsunuz, anlatınız

Arkadaşlarınızla hangi oyunları oynamaktan hoşlanıyorsunuz, anlatınız
Arkadaşlarınızla hangi oyunları oynamaktan hoşlanıyorsunuz bu oyunlardan birinin nasıl oynandığını anlatınız.

Soru : Arkadaşlarınızla hangi oyunları oynamaktan hoşlanıyorsunuz,bu oyunlardan birinin nasıl oynandığını anlatınız.

Saklambaç oyunu çocukların vazgeçilmez bir oyunu olarak geçmişte ve günümüzde büyük bir önem taşımaktadır. Eşleşme sonucunda ilk olarak Ebe seçilir. Ebenin gözleri diğer oyuncuları görmeyecek şekilde bağlanır. Ebe etrafında döndürülerek diğer oyuncuların saklanması sağlanır. Diğer oyuncular ellerini çırparak Ebenin kendilerine yönelmesine yardımcı olurlar. Ebe yakaladığı kişiye Ebe yapar ve o da oyuna dahil olarak bu oyun döner ve devam eder.

Körebe, Oyuncular arasından bir ebe belirlenir ve gözleri bağlanır. Oyun, adını ebenin gözlerinin bağlanmasından alır. Oyuncular ebe ortada kalacak biçimde bir halka oluşturur.
“Türkü söyler döneriz,
Bil bakalım biz kimiz,
Göster bizi körebe”
sözlerini söyleyerek ve el çırparak ebenin çevresinde dönerler. Ebe bu sırada kollarını öne doğru uzatarak dokunduğu oyuncunun başını, yüzünü ve üstünü elleriyle yoklar. Kim olduğunu anlayabilirse adını söyler. Eğer tanırsa, dokunduğu oyuncu ebe olur. Tanıyamazsa, oyun aynı ebeyle sürer.

İstop; Oyuncular bir daire oluşturur. Oyunu başlatmak için çocuklardan biri ebe olur. Ebe, oyunculardan birinin adını söyleyerek topu havaya atar. Top yere düşerken, adı söylenen oyuncu topu havada yakalarsa, başka birinin adını söyleyerek topu yeniden havaya atar.

Topu havada tutamayan çocuk, topu yerden eline aldığında “istop” diye bağırır. Kaçışan oyuncular “istop” denildiği anda oldukları yerde durmak zorundadır. Bu durumda ebe, duran oyunculardan birini topla vurmaya çalışır. Vurulan oyuncu 1 puan kaybeder ve ebe olur. Üç kere vurulmuş olana bir ad takılır ve oyun o isimle devam eder.

2
2
128
2
2
4
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.