Asli Öğretmenliğe Geçiş’te başvurular başladı

Asli Öğretmenliğe Geçiş’te başvurular başladı
Asli Öğretmenliğe Geçiş yazılı sınavı başvuruları 19 Eylül’de sona erecek.

Yazılı sınavına başvuracak adaylar MEBBİS üzerinden kullanıcı adı ve şifreleri ile girerek Başvuru İşlemleri Modülü altındaki Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı Ekranı’ndan başvuru işlemlerini yapabilecek.

 

Sınav, 11 Ekim Pazar günü saat 10.00’da başlayacak ve 81 il merkezinde yapılacak. Sonuçlar ise, 2 Kasım’da ilan edilecek.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

- Adaylar, http://www..meb.gov.tr internet adresinden başvuru işlemini yapabilecek.
- Kimlik ve başvuru bilgileri “Elektronik Başvuru Formu”na girilerek MEBBİS üzerinden gelen bilgilerin doğruluğu kontrol edilecek.
- Aday, “Elektronik Başvuru Formu”nun bir çıktısını, eğitim kurumu müdürüne imzalatıp mühürleterek bir suretini alacak. Elektronik Başvuru formunun bir sureti de adayın özlük dosyasında saklanacak.
- Başvuruda bulunacak adayın sınava ilişkin bilgileri, MEBBİS kayıtlarından alınacağından MEBBİS kayıtlarında personele ilişkin öğrenim durumu, hizmet süresi vb. bilgilerin tam ve doğru olarak kayıtlara işlenerek sorumlu birimlerce güncellenmesi gerekiyor.
- Bilgilerin tam ve doğru olarak kayıtlara işlenmemiş olması durumunda başvuruda bulunan adaylar açısından başvurunun kabul edilmemesi gibi sonuçlar doğurabileceğinden sorumlu birimler adayların bilgilerini güncellemesi ile ilgili gerekli özeni göstermek zorunda. Adaylar tarafından bilgiler elektronik ortamda hatasız, eksiksiz ve başvuru kılavuzuna uygun doldurulacak. Bu konuyla ilgili sorumluluk adayın kendisi ile özlük dosyalarının tutulduğu birime ait olacak.
- Başvurular esnasında oluşabilecek aksaklıklara itiraz eden adayların durumları incelenerek, adaylara başvuru süresi içerisinde başvurulardan sorumlu birimce cevap verilecek.
- Sınava başvuran adaylar arasında sınav öncesinde ve sınav anında ÖDSGM tarafından tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan aday var ise bunlar sağlık kurul raporunun, özürlü kimlik kartının kurum onaylı örneği veya adayın özür durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinin herhangi birini bir nüsha halinde bağlı bulunduğu kuruma teslim edecek ve “elektronik başvuru formu”nda “özür durumlarını” ve “almak istediği hizmet” kutucuğunu işaretleyecekler. - - Beyan edilen özür durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacak.

 

Kaynak:Hürriyet

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.