Atatürk, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı neden milletimize ve ordumuza armağan etti

Atatürk, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı neden milletimize ve ordumuza armağan etti
Sizce Atatürk, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı neden milletimize ve ordumuza armağan etti bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Atatürk’ün başkomutanlığında büyük bir zafer kazandık. Yenilen düşman orduları, ülkemizi terk etmek zorunda kaldıkları ve ülkemiz düşmanlardan kurtulduğu için 30 Ağustos Zafer Bayramını milletimize ve ordumuza armağan etmiştir. 

Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzu anmak için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmi, ulusal bir bayramıdır.

30 Ağustos günü, ilk kez 1924'te Dumlupınar'da Çal Köyü yakınlarında Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal'in katıldığı bir törenle Başkumandan Zaferi adıyla kutlanmıştır. Zaferi kutlamak için iki yıl beklemenin en önemli nedeni 1923 yılının yeni Türkiye açısından hem ulusal hem de uluslararası alanda yoğunluğun had safhada olmasıydı.

234
289
230
101
105
276
512
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.