Atmosferdeki oksijenin kaynağı, bitki hücrelerine özgü olan kloroplasttır diyebiliriz, bunun nedenini araştırın

Atmosferdeki oksijenin kaynağı, bitki hücrelerine özgü olan kloroplasttır diyebiliriz, bunun nedenini araştırın
Atmosferdeki oksijenin kaynağı, bitki hücrelerine özgü olan kloroplasttır diyebiliriz, bunun nedenini araştırın konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Atmosferdeki oksijenin kaynağı, bitki hücrelerine özgü olan kloroplasttır diyebiliriz, bunun nedenini araştırıp arkadaşlarınızla paylaşınız

Ödev cevabı kısaca : Atmosferdeki oksijenin temel kaynağı bitkilerdir. Fotosentez sırasında bitkiler, karbondioksit ve su kullanarak oksijen üretirler. Oksijen atmosfere salınır, bu nedenle atmosferdeki oksijenin kaynağı kloroplastlardır.

Atmosferdeki oksijenin kaynağı, aslında bitkilerin fotosentez sırasında ürettikleri oksijendir. Fotosentez, bitkilerin yapraklarında ve özellikle kloroplast adı verilen organelde gerçekleşir. Fotosentez sırasında bitkiler, karbondioksit ve su kullanarak glikoz ve oksijen üretirler. Glikoz bitkinin enerji kaynağıdır ve oksijen atmosfere salınır.

Dolayısıyla bitkiler, atmosferdeki oksijenin temel kaynağıdır. Bu nedenle "Atmosferdeki oksijenin kaynağı, bitki hücrelerine özgü olan kloroplasttır." ifadesi doğru bir açıklamadır.

4
3
6
8
4
3
113
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.