Aynı sorulara verilen cevapların farklılıklar taşımasının nedenleri neler olabilir

Aynı sorulara verilen cevapların farklılıklar taşımasının nedenleri neler olabilir
Aynı sorulara verilen cevapların farklılıklar taşımasının nedenleri neler olabilir, Felsefede neden aynı soruya farklı cevaplar verilir

Soru : Aynı sorulara verilen cevapların farklılıklar taşımasının nedenleri neler olabilir?

Felsefe insanın düşünmesini aklından geçenleri anlatmasını ister. Düşünceler mekana kişiye ve ruh haline göre değişir bu sebepten dolayı felsefede doğru cevap yoktur. Herkesin kendine göre cevabı vardır. Bu yüzden aynı sorulara birden çok yanıt bulabiliriz.

Bunun bir çok sebebi olabilir. Fakat öncelikle sorunun ne olduğu da önemlidir. Zira cevabı belli soruların farklı cevaplar ihtiva etmesi söz konusu olamaz. Mesela Türkiye’nin başkenti nedir sorusunun cevabı herkes için her yerde Ankara’dır. Fakat bunun haricinde örneğin Bu gün hava nasıl sorusu kişiden kişiye göre değişebilir. Ya da herhangi bir yemeği nasıl buldunuz sorusu kişiden kişiye göre değişebilir. İşte bu sebeple Aynı sorular bazen farklı cevaplar içerebilir.

13
78
33
31
32
31
172
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum