Ayran yapımında kullanılan maddeler

Ayran yapımında kullanılan maddeler
Ayran yapımında kullanılan maddeler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ayran, sıklıkla içilen ve daha çok soğuk tüketilen bir içecek olarak et ve et ürünlerinin yanında tercih edilen bir içecektir. Ayran, Anadolu topraklarında sıklıkla tercih bir içecektir. Acılı yiyecekler yanında da tüketilmektedir. Yoğurt, Türk kültürüne ait bir yiyecek olarak sütten elde edilmektedir.

Yoğurttan ise ayran yapılmaktadır. Ayran yapmak için yoğurt ve su gerekmektedir. Yoğurt ve su birlikte karıştırılıp çırpıldığında ve çalkalandığında ayran oluşmaktadır. İsteyenler bu karışımın içine biraz da tuz ilave edebilirler. Ayran soğuk ve tuzlu leziz bir içecek olarak tansiyonu da dengeleyebilmektedir. Ayrıca ayran yiyecekleri daha da leziz hale getirebilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
2
1
0
0
0
22
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum