Bakara suresinin 185. ayetinin anlamı

Bakara suresinin 185. ayetinin anlamı
Bakara suresinin 185. ayetinin anlamını Kur’an mealinden bularak defterinize yazınız. Bu ayette nelerden bahsedilmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

O (sayılı günler), doğruyu eğriden ayırma, gidilecek yolu bulma konusunda açıklamalar ve insanlara rehber olarak Kur’an’ın indirildiği ramazan ayıdır. Artık içinizden kim bu aya yetişirse onu oruçlu geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa, başka günlerden sayısınca tutar. Allah sizin için kolaylık istiyor güçlük çekmenizi istemiyor. Sayıyı tamamlamanız, sizi doğru yola iletmesine karşı Allah’ın ululuğunu dile getirmeniz ve umulur ki şükredersiniz diye (uygun hükümler gönderiyor).

Bu ayette Kur'an-ı Kerim'in Ramazan ayında dirildiğini ve Ramazan ayına yetişen kimsenin oruç tutmasından bahsediyor, hasta ve yolcu olanların ise Ramazan ayında oruç tutmayabileceğini ve başka aylarda kaza yapabileceklerinden bahsediyor.

Bu yazımızı okuyanlar aşağıdaki yazıları da okudular

1- Ramazan ayını önemli kılan unsurların neler olduğunu aile büyüklerinizle konuşunuz. Tıklayınız
2- Sahur, imsak, iftar, fitre ne demek yazımızı okumak için Tıklayınız.
3- Orucun önemi ile ilgili bir hadis yazımızı okumak için Tıklayınız
4- Teravih namazı nedir yazımızı okumak için Tıklayınız
5- Diş kirası, Hırka-i Şerif, tekne orucu ve aşure nedir yazımızı okumak için Tıklayınız

2129
903
1908
265
314
288
1673
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.