Teravih namazı hakkında kısaca

Teravih namazı hakkında kısaca
Teravih namazı hakkında bir araştırma yapınız. Teravih namazı ne zaman ve nasıl kılınır detayları yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Yalnız Ramazan’da her gün yatsı namazından sonra kılınır. Ramazan’da teravih kılmak sünnettir. Teravihten sonra vitir namazı kılınır. Teravih namazı 20 rekattir. Yalnız veya cemaatle kılınabilir. 2 rekatte bir veya 4 rekatte bir selam verilerek kılınabilir. 2 rekatte bir selam vererek kılmak daha faziletlidir.

Teravih naması 2 rekatta bir selam verilerek kılındığında aynen sabah namazının sünneti gibi kılınır. 4 rekatta bir selam verilerek kılındığında ikindi namazının sünneti gibi kılınır. 

Namaz kılmak, İslam’ın şartlarından biridir. Farz, vacip, sünnet ve nafile olarak yerine getirilen ibadetlerden arasında yer almaktadır. Namaz, miraç hadisesi sonrasında farz kılınan bir ibadet olmuştur. Müslümanların oruç tuttuğu ay olan Ramazan ayına özel olarak kılınan da namaz bulunmaktadır.

Ramazan ayına özel olarak kılınan namaz teravih namazı olarak bilinmektedir. Teravih namazı sünnet olan ve nafile ibadet olarak kılınan bir namazdır. Yatsı namazından sonra kılınan teravih namazı en fazla yirmi rekat en az sekiz rekat kılınmaktadır. Cemaatle ya da bireysel olarak kılınan ve cemaatle kılınması tavsiye edilen bir namazdır. İkindi namazının ilk sünneti gibi toplamda yirmi rekat kılınmaktadır. Sonunda dua edilmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

5492
1902
3229
1125
1131
1460
3925
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum