Kehf suresinin 110. ayetini yorumlayınız

Kehf suresinin 110. ayetini yorumlayınız
Kehf suresinin 110. ayetini yorumlayınız. Bu ayette verilmek istenen mesajlar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kehf suresi 110. ayeti: De ki: “Ben, yalnızca sizin gibi bir insanım. Şu var ki bana, ilâhınızın, sadece bir ilâh olduğu vahyolunuyor. Artık her kim rabbine kavuşmayı bekliyorsa dünya ve âhirete yararlı iş yapsın ve rabbine ibadette hiçbir şeyi ortak koşmasın.”

Kehf Suresi 110. Ayette, Hz. Muhammed’e (s.a.v) bir hitap vardır “de ki” şeklinde başlayan bir ayet. Yani o dönemin müşrikleri putlara tapındıklarında kendilerince Allah’a daha yakın olmak için putlarını aracı olarak kullanırlardı. Muhammed’e O müşriklere veya puta tapınanlara söyle “Ben, yalnızca sizin gibi bir insanım.” Yani ne tapınacak kişi benim de ne de size rızkı verecek kişi benim.

Allah (c.c) ibadet etmeye layık olan tek kişidir. Peygamberler ise sadece Allah’ın (c.c) onlara bildirdiklerini bilirler. Hristiyanlarda Allah inancı üçtür. Baba, oğul ve kutsal ruh ve bu Allah’ın kesinlikle kabul etmediği bir durumdur. Hz. İsa’yı hâşâ Allah’ın oğlu olarak görmek bir şirktir. Çünkü Allah (c.c) Kur’an’ı Kerimde;  “O doğurmamıştır ve doğurulmamıştır.”,  “Ve hiçbir şey O’nun dengi değildir.” (İhlas 3-4) buyurmaktadır. Dolayısıyla Hristiyanların bu düşünceleri, Allah’ın ayetlerine terstir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.