Takva sahibi bir kişi nasıl bir hayat yaşar ve günlük hayatında nelere dikkat eder

Takva sahibi bir kişi nasıl bir hayat yaşar ve günlük hayatında nelere dikkat eder
Takva sahibi bir kişi nasıl bir hayat yaşar ve günlük hayatında nelere dikkat eder bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Takvâ; kalbi mâsivâdan, yâni Allah’tan uzaklaştıran her şeyden korumak sûretiyle cemâlî tecellîlerin mâkesi hâline gelmektir.

Takvâ hayatı yaşamak demek; Cenâb-ı Hakk’a dost olabilmek, cenneti kazanabilmek, cennetin güzelliklerinden, derinliklerinden, ilâhî ikramdan anlayabilecek bir kalbe dünyada sahip olabilmek demektir.

Bu sebeple takvâ; kulun, her davranışında, her hâlükârda, hattâ her nefeste Cenâb-ı Hakk’ın rızâsının aranmasıdır. Böylece kul, Allah Rasûlü’ne büyük bir aşk ve muhabbet ile bağlanacak, bütün mahlûkāta da Hâlık’ın nazarıyla merhamet ve şefkat ile bakacaktır.

Haram işlemekten korkar. Şirk, küfür ve nifaktan uzak durur. Büyük ve küçük, gizli ve açık her türlü günahtan uzak durur. Kötülük yapmaz, günah işlemez.  Rabbine karşı sorumluluklarını yerine getirir. Peygamber Efendimizin sünnetine uyar ve o şekilde yaşar.

Kaynak:Eğitim Sistem

9
0
0
4
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.