Bakterilerin doğadaki madde döngüsüne katkıları nelerdir

Bakterilerin doğadaki madde döngüsüne katkıları nelerdir
Bakterilerin doğadaki madde döngüsüne katkıları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bakteriler ilkel canlılar olarak doğadaki madde döngüsüne katılmaktadırlar. Çevresel faaliyetlerin devam etmesinde doğal dengenin korunmasında ve döngülerin oluşmasında bakteriler de görev almaktadır. Bakterilerin doğadaki döngülere katılması canlılık faaliyetlerinin devam etmesini sağlar.

Bakteriler azot döngüsü gibi canlılar için en önemli olan döngüde yer almaktadır. Azot döngüsü, yıldırım ve şimşek çarpmaları ve düşmeleri sonucunda havadaki azotun toprağa karışması sonucunda meydana gelir. Azot tutucu bakteriler de toprağa azot karışmasını sağlar. Azot döngüsünün devam etmesi canlılarda protein sentezinin gerçekleşmesinde azotun kullanılması gerçekleştiği için çok önemlidir. Canlılık faaliyetleri doğadaki denge ve döngülere bağlı olarak meydana gelir.

531
550
43
44
88
39
610
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.