Baraj ve göl kelimelerinin anlamlarını sözlüklerinizden bulunuz

Baraj ve göl kelimelerinin anlamlarını sözlüklerinizden bulunuz
Baraj ve göl kelimelerinin anlamlarını sözlüklerinizden bulunuz, bu kelimelerin arasındaki benzerlik ve farklılıkları söyleyiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Baraj sözlük anlamı: Sulama yada içme suyundan faydalanmak veya suyun akım gücünden yararlanmak amacıyla büyük akarsular üzerine kurulan bend, engel gibi büyük betonarme yapı ya denir. baraj gerisinde su tutumuyla büyük bir göl oluşur. Bu göl su tutulduğu sürece genişleme ye su hacmi yükselmeye devam eder.

Göl sözlük anlamı: Karalar üzerinde genellikle tektonik veya volkanik gibi olaylara bağlı olan, dört yanından kapalı akarsular tarafından beslenen az derin veya çok derin geniş tuzlu, sodalı, tatlı su örtüsüne verilen isim göl dür. Göller doğanın hareketleri ile oluştuğu için doğal göl adı alır.

Aralarındaki benzerlikler: Baraj ve göl arasında ki benzerlik ikisi de büyük su tutarlar içinde canlı yaşantı vardır, suları genellikle tatlıdır. Sulama, içme suyu olarak faydalanılır.

Aralarındaki farklar: Barajlar insan eliyle yapılmış yapay göllerdir, suyundan faydalanılarak güç üretimi sağlanır, barajın yüksekliğine göre derinliği doğru orantılıdır.

Göller doğal yolla oluşmuş su havzalarıdır, derinlikleri değişiklik gösterir aşırı kullanım karşısında su beslemesi yoksa kuruma riski vardır.

98
97
511
94
94
110
446
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.